Cajal fauteuil en sofa

Bakkafrost – Glyvrar, Faroe Islands

 

Cajal, comfort van staal!

Cajal fauteuil en sofa

De Cajal zitmeubelcollectie, ontworpen in 2014, valt op door de zichtbare stalen buizen in het ontwerp van het frame. ”Als een potloodstreep van kool” omschrijft ontwerpster Gunilla Allard. De stalen buizen omsluiten de rug en geven Cajal zijn moderne, gestructureerde uitstraling. De Cajal zitserie is ontworpen voor comfort, waarbij de nadruk ligt op extra steun voor de onderrug.

Cajal is verkrijgbaar als kleine en grote sofa en als fauteuil. Parallelle naden op de rugleuning van de sofa zorgen voor ritme en geven Cajal een eigen karakter. Door te spelen met complementaire of contrasterende bekledings- en buiskleuren creëer je een breed scala aan stijlen.

Cajal fauteuil/sofa heeft een frame van 18 mm gepoedercoat of verchroomde stalen buizen. De voorgevormde zitschaal bestaat uit met glasvezel versterkt polyurethaan en de zitting van multiplex is voorzien van voorgevormd, zeer veerkrachtig polyurethaanschuim. De grote Cajal sofa is zelfs voorzien van pocketvering. Comfort alom!

Meer info over Cajal fauteuil en sofa…

 

Cajal tafels

In aanvulling op de Cajal zitserie heeft ontwerpster Gunilla Allard in 2015 een serie kleine tafels in verschillende hoogtes, vormen en materialen ontworpen. Het dunne maar sterke Het massieve stalen frame is dun maar sterk en geeft de Cajal tafel een luchtige uitstraling. Het frame is verkrijgbaar in chroom of poedercoating.


Creëer de perfecte opstelling; mix en match, monochroom of contrasterend, met chroom en fineer. De verschillende vormen en maten maken het mogelijk de tafels overlappend op te stellen, waardoor je mooie combinaties kunt maken.


Het frame van Ø12 mm is van gepoedercoat of verchroomd massief staal. Het tafelblad van 16 mm multiplex kan uitgevoerd worden met naturel of gebeitst essenfineer of in linoleum in de kleuren champignon of houtskool. Uiteraard is de afwerking tot in de puntjes voorzien dus de rand van het blad wordt mooi gelakte. De kleinste tafel (40×40 cm) is ook verkrijgbaar in Carrara marmer, wat een prachtig accent creëert in jouw ontwerp.

Meer info over Cajal tafels…