CRASSEVIG: Finna; flinterdunne elegantie

All Art Kwast crassevig omgeven voor comfort

Finna; flinterdunne elegantie...

Finna; flinterdunne elegantie…

De in Barcelona gevestigde studio Ramos & Bassols is de uitdaging aangegaan om een stoel te ontwikkelen die zo comfortabel zit als een relaxte fauteuil, maar met een ultralicht en elegant voorkomen. Het resultaat is Finna!

Finna; flinterdunne elegantie...

Eén blik op Finna en het minimalistische, lichte ontwerp valt direct op. Alsof de ontwerpers een stoel wilden ontwikkelen van een dun vel papier. Het resultaat is een prachtige gebogen schaal met een extreem dun oppervlak van gerecycled kunststof, zonder hoeken en vouwen. Dit resulteert in een zeer comfortable, ergonomische zit en geeft de stoel zijn lichte uiterlijk.

Finna; flinterdunne elegantie...

Het bijzondere en doordachte ontwerp van Finna valt op…De Archiproduct Design Awards brengen bekende namen op het vlak van design samen met als doel de top van de internationale creatieve scene aan de wereld te laten zien. Eén van de awards, de gloednieuwe ADA Sustainability Award, is bedoeld voor een product of ontwerp dat de principes van de circulaire economie respecteert, de impact op het milieu minimaliseert en duurzame materialen gebruikt. Dit jaar is deze award toegekend aan Finna! 

Finna; flinterdunne elegantie...

Finna is opgebouwd uit een polypropyleen schaal verkrijgbaar in 5 kleuren. Optioneel kan de schaal voorzien worden van een gestoffeerde zitting of zelfs helemaal gestoffeerd worden.Het frame bestaat uit stalen buizen met een keuze uit een vierpoots of slede onderstel of een verrijdbare vierteens of vijfteens stervoet. De afwerking is standaard een zwarte of witte poedercoating of verchroomd, maar optioneel zijn er meer poedercoatingkleuren verkrijgbaar. En wil je een meer huiselijke uitstraling? Dan is Finna ook verkrijgbaar met een massief eikenhouten onderstel.

Finna; flinterdunne elegantie...

Ben jij voor jouw volgende project op zoek naar een elegante en duurzame oplossing?  Klik dan zeker op de button hieronder voor alle informatie over de stoel Finna van Crassevig.

Klik hieronder voor meer info…