Moon; akoestiek in de spotlight!

Zen Pod; een akoestisch paradijs

Moon; akoestiek in de spotlight!

Op de Stockholm Furniture Fair in februari van dit jaar lanceerde Abstracta een prachtig nieuw product: Moon. Deze akoestische lamp is een ontwerp van Thomas Bernstrand, die zijn lange ervaring op het gebied van verlichting heeft gekoppeld aan zijn grote belangstelling voor soundscaping. De bolvormige lamp is een echte uitblinker door zijn functionele precisie, innovatief ontwerp, uitzonderlijke akoestiek en superieure lichtkwaliteit.

“Ik heb veel nagedacht over de ruimte en de maan – over het soort vacuüm dat daar bestaat. Een plek met licht, maar toch volkomen stil”

Thomas Bernstrand

Esthetisch gezien wordt Moon gekenmerkt door elegantie en een perfecte uitvoering. Moon biedt gerichte lichtkwaliteit van de hoogste orde. 

“Door twee klassieke lampvormen te combineren – een bol en een kegel die in de bol verborgen zit – kon ik een bolvormige lamp creëren die gericht licht geeft,” legt Bernstrand uit.

Bij het ontwerp van Moon is dus het armatuur zelf in de lamp verzonken om zo niet-verblindend, gericht licht te creëren. Moon is voorzien van een LED-driver en maakt gebruik van standaard DALI-sturing, zodat zelfs gemakkelijk de verlichtingstemperatuur aangepast kan worden!

Moon brengt een klassieke, strakke vorm in het segment van de akoestische verlichting. Door deze vorm en de royale schaal absorbeert zij effectief zowel hoog- als laagfrequent omgevingsgeluid.

De buitenste laag van de lamp bestaat uit vilt met een hoge akoestische waarde, verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze bedekt een geluidsabsorberende kern, gemaakt van gerecycled PET. En dankzij een slimme constructie dient zelfs de lucht in de lamp als geluidsabsorberend materiaal. Dit resulteert in uitzonderlijk hoge akoestische prestaties, zeer laag materiaalverbruik – en dus een zeer lichte geluidsabsorberende lamp.

Moon blinkt uit in het absorberen van vooral gespreksgeluiden – zowel hoog als laag. Dit maakt haar ideaal voor omgevingen met een hoge geluidsintensiteit zoals restaurants, lobby’s, open offices en co-working spaces.

Leuke bijkomstigheid: Moon wordt geleverd met een stijlvolle, met textiel beklede kabel die versterkt is, zodat er geen ophangdraden nodig zijn. De kabel is verkrijgbaar in verschillende kleuren die passen bij de vilten bekleding van de lamp. Kortom, aan elk detail is gedacht!

Wil je nog meer weten over Moon? Klik op de button hieronder en laat je inspireren!

Klik hieronder voor meer info…